Gedeelde content toevoegen aan productpagina's
Gedeelde content is alle informatie die van toepassing is op meer dan één product in uw catalogus. Deze content wordt weergegeven als extra samengevouwen secties op de productpagina's in uw online winkeletalage. U kunt gedeelde content gebruiken om tijd te besparen bij het instellen van de catalogus en om belangrijke informatie over de aankoop te benadrukken voor klanten:
- Uw retour- en terugbetalingsbeleid;
- Onderhoudsinstructies of beschrijving van de stof;
- Verzend-, leverings- of betalingsregels;
- Andere terugkerende gegevens die hetzelfde zijn voor een groep producten.
U kunt gedeelde content toevoegen aan geselecteerde productcategorieën of aan alle artikelen in uw online winkel.
Secties met gedeelde content maken voor uw winkel
U kunt secties met gedeelde content maken voor uw winkel en deze toewijzen aan geselecteerde productcategorieën of aan alle producten in uw catalogus. Een contentsectie kan opgemaakte tekst of andere informatie bevatten, zoals afbeeldingen of video's, die worden toegevoegd met de ingebouwde teksteditor.
U kunt de gedeelde content helemaal opnieuw samenstellen of aanpasbare sjablonen gebruiken. Aan één product kunnen zoveel gedeelde contentsecties worden toegewezen als nodig is.
Een sectie met gedeelde content maken voor een productcategorie:
- Ga in de winkelbeheeromgeving naar Instellingen → Algemeen → Winkelwagen en checkout.
- Scrol omlaag naar het blok Gedeelde productcontent en klik op Gedeelde content toevoegen.
- Klik op de geopende pagina op + Gedeelde content maken.
-
Selecteer een sjabloon dat het meest geschikt is voor uw content past (bijvoorbeeld "Retourbeleid") of kies voor een volledig aangepaste optie.
Als u juridische pagina's heeft ingesteld in uw winkel, worden de sjablonen Retourbeleid en Verzend- en betalingsinformatie vooraf ingevuld met de inhoud van uw huidige juridische pagina. - Bewerk de gedeelde content naar wens en klik vervolgens op Volgende stap.
- Selecteer een productcategorie waaraan deze sectie met gedeelde content wordt gekoppeld en klik op Toepassen. Eén sectie kan aan meerdere categorieën of aan alle producten in uw winkel worden gekoppeld.
- Klik op Maken en weergeven om de sectie met gedeelde productcontent te publiceren, of klik op Maken zonder weergeven om de sectie te maken zonder dat deze voor klanten beschikbaar is op de productpagina's. U kunt de sectie met gedeelde content later in- of uitschakelen.
Dat is alles! U heeft een sectie met gedeelde productcontent gemaakt en deze toegewezen aan een productcategorie. Als de sectie momenteel is ingeschakeld, staat deze op de productpagina's van alle artikelen in de categorie, meteen onder de beschrijving.
Als u meer secties met gedeelde productcontent aan uw winkel wilt toevoegen, gaat u naar Instellingen → Algemeen → Winkelwagen en checkout → Gedeelde content beheren of naar Catalogus → Gedeelde productcontent.
Secties met gedeelde productcontent bewerken
Nadat u een sectie met gedeelde productcontent aan uw winkel heeft toegevoegd, kunt u deze bewerken. Bijvoorbeeld als u later meer gedetailleerde instructies wilt geven voor het betaalproces, of het retourbeleid wilt koppelen aan een andere winkelcategorie.
Wanneer u de content bijwerkt, worden de wijzigingen toegepast op alle producten waaraan deze sectie is toegewezen.
Een sectie met gedeelde productcontent bewerken:
- Ga in de winkelbeheeromgeving naar Catalogus → Gedeelde productcontent. Op de pagina ziet u een lijst met secties met gedeelde productcontent die u heeft gemaakt.
-
Klik op Acties → Bewerken bij de contentsectie die u wilt aanpassen.
- Bewerk de sectienaam en content en/of wijs deze toe aan een andere winkelcategorie.
- Klik op Opslaan.
Secties met gedeelde productcontent in- of uitschakelen en verwijderen
U kunt de secties met gedeelde productcontent in uw winkel in- of uitschakelen, of ze definitief verwijderen. Als u een sectie met gedeelde content uitschakelt, wordt deze niet meer weergegeven op productpagina's. U kunt de sectie weer inschakelen wanneer u die nodig heeft.
Secties met gedeelde productcontent beheren:
- Ga in de winkelbeheeromgeving naar Catalogus → Gedeelde productcontent. Op de pagina ziet u een lijst met secties met gedeelde productcontent die u heeft gemaakt.
-
Om een specifieke contentsectie in uw winkel in of uit te schakelen, zet u de schakelaar ernaast om:
- Als u de secties met gedeelde content volledig wilt verwijderen, klikt u op Acties → Verwijderen en bevestigt u de verwijdering.
Secties met gedeelde content sorteren op de productpagina
Als u meerdere secties met gedeelde content in uw winkel heeft, kunt u wijzigen in welke volgorde ze op productpagina's worden weergegeven. Bijvoorbeeld wanneer u wilt dat de verzend- en betalingsinformatie vóór het retourbeleid staat.
Secties met gedeelde content sorteren op de productpagina:
- Ga in de winkelbeheeromgeving naar Catalogus → Gedeelde productcontent. Op de pagina ziet u een lijst met secties met gedeelde productcontent die u heeft gemaakt.
- Scrol omlaag naar Weergave-instellingen en klik op Sortering bewerken.
Optioneel kunt u op Acties → Sorteren klikken bij elke sectie met gedeelde content. -
Sleep de secties met gedeelde content om ze te sorteren.
- Sla de wijzigingen op.
Dat is alles. De bijgewerkte sorteervolgorde wordt toegepast op alle secties met gedeelde content in uw winkeletalage.